Home
Massage
Brazilian Wax
Ontharen wax/hars
Wimper extentions
Chakra Healing
Prijslijst
Lanaken Maastricht
Contact


Brazilian Wax

Brazilian waxing is genoemd naar een zevental Braziliaanse zussen die in hun schoonheidsalon een stijl van harsen introduceerden die aansloot bij de trend om minieme bikinibroekjes te dragen. Het werd een ongekend succes en net zo gewoon als naar een pedicure of kapper gaan.

Bij een Brazilian wax worden alle haren verwijderd in het schaamstreekgebied: venusheuvel , rond de vagina, het perineum en rond de anus. Na een Brazilian wax hoeft u niet meer bang te zijn voor haren die onder uw slip vandaan komen. U krijgt een bikini-lijn met een zachte huid, zonder pukkels en irritaties. Bij een "Brazilian" blijft alleen een streepje haar op de venusheuvel over.

Celebrities als Gwyneth Paltrow, Naomi Campbell en Kirstey Alley vinden het geweldig. Paula Yates vliegt er zelfs voor van London naar New York. De meeste vrouwen zijn dan ook van mening dat waxen op de Braziliaanse  manier ideaal is omdat het hun een vrouwelijk en sexy gevoel geeft.

Het beste om ingegroeide haren tegen te gaan is om 1 a 2 dagen voor de behandeling de huid voorzichtig te scrubben met een zachte (gezichts) peeling.

Gebruik geen bodylotion, bodyolie of douchecrème op de dag van de behandeling.

De aanbevolen lengte van de haren is ongeveer een halve centimeter. Dit wil dus ook zeggen ongeveer 2 weken voor de afspraak niet te scheren. Te lange haren worden daarom ook voor de behandeling (bij)geknipt.

De behandeling Huid en haren worden eerst gedesinfecteerd om de huid te ontsmetten en te beschermen tegen irritatie. Hierna wordt een zachte powder gebruikt wat de huid voorbereid op de behandeling met de speciale bijenwas zodat de wax niet aan de huid kan blijven plakken.

Na het harsen wordt een speciale reinigingslotion gebruikt om de achtergebleven harsrestjes te verwijderen. Deze lotion sluit de poriën en verzorgt en verzacht de huid. Hierna wordt een cooling gel gebruikt om de huid te verkoelen en roodheid tegen te gaan. Door de ingrediënten als Aloe Vera en glycerine blijft de huid heerlijk zacht.

--------------------------------------------------------------------------------

Het resultaat Na de 1e behandeling blijft het resultaat ongeveer 3 tot 6 weken, afhankelijk van uw persoonlijke haartype. Daarna zullen de eerste haartjes weer voelbaar zijn. Warmte stimuleert de haargroei, daarom groeit haar sneller in de zomer dan in de winter. Door het regelmatig harsen worden de haartjes zachter en vertraagd de haargroei waardoor u minder vaak een behandeling nodig hebt. Regelmatig waxen helpt tevens de huid te wennen aan de behandeling en minimaliseert irritaties. De tussenpauzen worden langer. Een haargroeiremmer zorgt ook voor een verminderde haargroei en een zekere traagheid in de groeisnelheid.

--------------------------------------------------------------------------------

Na de behandeling Vermijd direct (24 uur) na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna. Neem liever een koele douche of ga zwemmen.

Vermijd te strakke kleding op de huid die pas is geharst om het ingroeien van de haren te voorkomen. Als u aanleg heeft voor ingegroeide haren pas dan regelmatig een zachte peeling toe op de huid die is geharst, te beginnen vanaf 24 tot 48 uur na het harsen. Gebruik ook na die tijd altijd een goed zonneproduct met een beschermingsfactor.

--------------------------------------------------------------------------------

Niet voor iedereen geschikt De behandeling is niet voor iedereen geschikt. De behandeling wordt afgeraden voor diabetes, tijdens de zwangerschap en voor mensen die Retin-A, Renova, Differin,Roacutane,of Isotretinoine gebruiken. Ook dient de huid onbeschadigd te zijn.

--------------------------------------------------------------------------------

Is het pijnlijk? Hoe pijnlijk de behandeling is, is voor iedereen verschillend. De een heeft een hoge en de andere een lage pijngrens.

Hoe meer je ontspant, hoe minder last je tijdens je behandeling hebt
Powered by CenterALL & Hosted by SarrCom.com